Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λέει «ναι» στη δημιουργία γραμμής τρένου στην Κρήτη

 «Φέρτε μας επίσημη κυβερνητική πρόταση για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη και εμείς είμαστε πρόθυμοι να την εγκρίνουμε»

Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε κλιμάκιο των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με τους  Κarina Delli, πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον  Keir Fitch  επικεφαλής της μονάδας μεταφορών και κινητικότητας της DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την εκπρόσωπο της ERA Ms Danijela Baric (European Railway Agency) ERA, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκης ο οποίος και ανέδειξε το μεγάλο αυτό θέμα.

Ο κ. Μαμουλάκης,
Ο Χάρης Μαμουλάκης

Με δηλώσεις του στην «Π», ο βουλευτής εξηγεί ότι βρέθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το κόμμα του για την ανάδειξη του μεγάλου θέματος των Τεμπών, με αξιωματούχους της Κομισιόν με τους οποίους παράλληλα έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη με πρώτο βήμα τη δημιουργία γραμμής που θα ενώνει το Ηράκλειο με το Καστέλλι όπου κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος όπως τονίζει στην «Π» ανέδειξε όλο το πλέγμα των οφελών που θα έχει η τοπική κοινωνία από μια τέτοια υποδομή σε επίπεδο ασφάλειας των μετακινήσεων, περιβαλλοντικής προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μάλιστα ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να  χαθεί για άλλη μια φορά μια τεράστια ευκαιρία, με δεδομένη τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου που θα πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα τουριστικών αφίξεων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις μεταφορικές ανάγκες.

Η ανταπόκριση που καταγράφηκε από τη διατύπωση του αιτήματος ήταν θετική για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη που τονίζει ότι θα πρέπει πλέον η διατύπωση του αιτήματος να διατυπωθεί και από την πλευρά της κυβέρνησης με δεδομένο το γεγονός ότι η επιδότηση τέτοιων υποδομών βρίσκονται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των μεταφορών και αν δεν αξιοποιηθεί τώρα η συγκυρία, οι ανάγκες θα μας ξεπεράσουν και οι ευκαιρίες θα χαθούν.

ΠΗΓΗ:patris.gr

Σχόλια