ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ :ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 







Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο επιτάσσουν τη δημιουργία ειλικρινών ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων.





https://www.facebook.com/progressivesgr

Οι συγκλίσεις αυτές είναι οι μοναδικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα, τη στιγμή που η χώρα καταβάλλει προσπάθειες να εξέλθει από τις διαδοχικές κρίσεις που την ταλανίζουν για μια και πλέον δεκαετία.
Η παράταξη «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος» δημιουργήθηκε το 2019 ως αναγκαιότητα με στόχο να εκφράσει την αγωνία των συναδέλφων οικονομολόγων και τη νέα γενιά, οι οποίοι βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα της δουλειάς. 4 χρόνια μετά μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πορευτήκαμε αυτόνομα, δημιουργικά και σύγχρονα και πέρα από εμμονές, ιδεολογήματα, κομματικούς γραφειοκρατικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις.
Η πρωτοβουλία μας ενώνει διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές που προτάσσουν την κοινή αγωνία για την πορεία απαξίωσης του φορέα μας.



Είμαστε Αποφασισμένοι, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας όπως:
✓ Την πιστοποίηση του Λογιστή-Φοροτέχνη (Ν.3842/2010)
✓ Τη συμμετοχή έμπειρων μελών μας σε επιτροπές των Υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές
✓ Τα μαθήματα Οικονομικής Παιδείας στα Λύκεια της χώρας (Ν. 3194/2003)
✓ Τις διατάξεις του Π.Δ. 347/2003 με τις οποίες καθιερώθηκε αμιγώς λογιστικός κλάδος στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
✓ Το Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης (Ε.Τ.Α.Ο.), ως φορέα συμπληρωματικής ασφάλισης και να τις διευρύνουμε.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οικονομολόγων, η αναβάθμιση του θεσμού και των υπηρεσιών Ο.Ε.Ε. ώστε να προσφέρει ωφέλιμες ποιοτικές και ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες παραμένουν ακόμη και σήμερα ισχυρό ζητούμενο.
Θεωρούμε πως το Ο.Ε.Ε. πρέπει και μπορεί να αποτελέσει ξανά τον ουσιαστικό σύμβουλο του κράτους σε θέματα οικονομικής πολιτικής, κυρίως χρήσιμο προς το σύνολο της κοινωνίας. Οφείλει να είναι ικανό να παράγει προτάσεις σε θέματα που θα βελτιώνουν το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως:
✅ Κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης
✅ Πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
✅ Ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με προτεραιότητα στην περιοχή της Θεσσαλίας
✅ Παροχή των αγαθών(νερό, ρεύμα, δίκτυα) από αξιόπιστους και σύγχρονους δημόσιους φορείς
✅ Αξιοποίηση των προμετωπίδων της ελληνικής οικονομίας όπως η Ναυτιλία
✅ Δημιουργία εθνικού σχεδίου ποιοτικού τουρισμού

Σχόλια