Διεθνής Αμνηστία για Τέμπη: Οι έρευνες πρέπει να είναι αμερόληπτες και να εξετάσουν τις ανεπάρκειες της σιδηροδρομικής υποδομής της Ελλάδας

«Οι έρευνες πρέπει να είναι διεξοδικές, αμερόληπτες και ανεξάρτητες, ενώ οφείλουν να εξετάσουν όλα τα πιθανά αίτια, συμπεριλαμβανομένων των ανεπαρκειών της σιδηροδρομικής υποδομής της Ελλάδας» αναφέρει η ανάρτηση της Διεθνούς Αμνηστίας για την τραγωδία στα Τέμπη, θυμίζοντας πως «πριν από λίγες εβδομάδες, η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ελλείψεις στις σιδηροδρομικές υποδομές της».

Ακολουθεί η ανάρτηση της Αμνηστίας:

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα οικεία πρόσωπα όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Οι οικογένειες των θυμάτων αξίζουν αλήθεια και δικαιοσύνη.

Οι έρευνες πρέπει να είναι διεξοδικές, αμερόληπτες και ανεξάρτητες, ενώ οφείλουν να εξετάσουν όλα τα πιθανά αίτια, συμπεριλαμβανομένων των ανεπαρκειών της σιδηροδρομικής υποδομής της Ελλάδας.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ελλείψεις στις σιδηροδρομικές υποδομές της.

Διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στην Αθήνα μετά το δυστύχημα. Οι αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με την υποχρέωσή τους να διευκολύνουν το δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης».

Σχόλια