Παραιτήθηκαν αλλά μένουν μέχρι να φύγουν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ


Την επομένη της τραγωδίας στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, στον απόηχο του τρομερού δυστυχήματος και αφού παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Πέντε μέρες μετά φαίνεται πως και οι δύο παραμένουν κανονικά στα πόστα τους και μάλιστα υπογράφουν έγγραφα των οργανισμών.

Αφορμή για να αποκαλυφθεί η παράδοξη αυτή κατάσταση ήταν η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών πως «τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας». Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συνέβη βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και «κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα».

Σχολιάζοντας ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς αναφέρει σε δήλωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παραίτηση των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα στη θέση τους». Και αφού διερωτάται δηκτικά: «Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων;», τονίζει: «Να παραιτηθούν τώρα».
Η Ν.Δ. δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με αιχμές για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που έστησε σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραδέχθηκε πως παραμένουν στις θέσεις τους... «μέχρι να οριστούν νέοι».

«Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς, τον οποίο ο κ. Τσίπρας κρατά στα ψηφοδέλτιά του, είναι υποδείξεις. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Και συμπληρώνει: «οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί, οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι».

Σχόλια