Οι ελεγκτές της ΡΑΣ στον ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

 Το κατώφλι του ΟΣΕ πέρασαν τη Δευτέρα ελεγκτές της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) προκειμένου να ζητήσουν και να λάβουν στοιχεία για την αυτεπάγγελτη έρευνα που διενεργεί η Αρχή για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που φορέας σχετιζόμενος με τη διερεύνηση του δυστυχήματος βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο της Καρόλου, όπου λαμβανονται οι κεντρικές αποφάσεις για τον σιδηρόδρομο.


Παράλληλα χθες έληξε και η προθεσμία που είχε δώσει η ΡΑΣ σε ΟΣΕ και Hellenic Train για την παραχώρηση στοιχειων και τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων τα τηλεγραφήματα, οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα φύλλα έλξης, ενώ κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ είχε βρεθεί την περασμένη Τετάρτη και στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο φορείς του σιδηροδρόμου απάντησαν εντός προθεσμίας στην αίτηση της Αρχής, αν και όπως φαίνεται πολλά από τα απαραίτητα στοιχεία είτε έχουν καταστραφεί, όπως δηλώθηκε, είτε έχουν ήδη παραδοθει στις Αρχές.


Σχόλια