Τρ. Αλεξιάδης : Στη Βουλή η αντίδραση του κλάδου των λογιστών - φοροτεχνικών στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στελεχών της κυβέρνησης

 

Με Αναφορά προς τoυς Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και  Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την αντίδραση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) στη στοχευμένη προσβολή, δυσφήμηση και απαξίωση του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και αναίτια επίθεση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη,εις βάρος του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ακούστηκε επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε αυτούς, να παροτρύνει τις επιχειρήσεις να απολύσουν τους συμβούλους και τους λογιστές τους.  Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. ζητά από τον Υφυπουργό να ανακαλέσει τη δήλωση και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσα από τα ΜΜΕ,καθώς η ανασκευή των δηλώσεων μέσω ανάρτησης στα social media δεν τους ικανοποιεί, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον κλάδο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται λεκτική επίθεση από στελέχη της.
 
Η Ένωση δεν θεωρεί την επίθεση ενάντια στον κλάδο τυχαία, αλλά στοχευμένη προσπάθεια που αποβλέπει στη μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κλάδου, με σκοπό το κλείσιμο μικρών λογιστικών γραφείων και αυτοαπασχολούμενων  λογιστών -φοροτεχνικών. Ζητά απαντήσεις από τον Υφυπουργό αν έχει τη δυνατότητα κάθε φυσικό πρόσωπο να εκδίδει κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ  ή άλλων πλατφορμών επιδότησης, αλλά και στο αν υπάρχουν πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι ΕΣΠΑ και προειδοποιεί δε ότι δεν θα μένει αναπάντητη οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συκοφάντησης, υποτίμησης και δυσφήμισης της επαγγελματικής, ατομικής τιμής και υπόληψης των λογιστών- φοροτεχνικών

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δίκαιη αγανάκτηση του κλάδου ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και η ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων Αναφορά

προς τους κ.κ. Υπουργούς

 

Ανάπτυξης και Επενδύσεων Οικονομικών

 

Θέμα: Η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει τον κλάδο των λογιστών - φοροτεχνικών

 

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (13-06-2022) μέσω της οποίας εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη για τον κλάδο των Φοροτεχνικών-Λογιστών σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακίνησε τις επιχειρήσεις να απολύσουν τους συμβούλους και τους λογιστές που έχουν.

 

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής θεωρεί αναίτια και άδικη την επίθεση που δέχτηκαν οι λογιστές- φοροτεχνικοί, καλεί τον υφυπουργό σε δημόσια συγγνώμη μέσω των ΜΜΕ και την κυβέρνηση συνολικά να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον κλάδο, που όπως αναφέρει «τον θεωρεί υποχρεωμένο και αμισθί να “βάζει πλάτη” στις όποιες φορολογικές ή άλλες μεταρρυθμίσεις νομοθετεί». Οι λογιστές- φοροτεχνικοί έχουν δεχτεί σωρεία λεκτικών επιθέσεων από εκπροσώπους της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και αυτό δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτό. Η μονομερής προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεων του υφυπουργού με ανάρτηση στα social media δεν ικανοποίησε τον λογιστικό κόσμο.

 

Στην Ανακοίνωσή της η Ένωση ζητά απαντήσεις από τον Υφυπουργό σε μια σειρά από ζητήματα όπως το αν έχει την δυνατότητα κάθε φυσικό πρόσωπο να εκδίδει κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ ή άλλων πλατφορμών επιδότησης, αν υπάρχουν πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι ΕΣΠΑ και θεωρεί την επίθεση ενάντια στον κλάδο καθόλου τυχαία, αλλά προσπάθεια που αποβλέπει στη μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κλάδου και με σκοπό το κλείσιμο μικρών λογιστικών γραφείων και αυτοαπασχολούμενων λογιστών - φοροτεχνικών.

Τέλος προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συκοφάντησης, υποτίμησης και δυσφήμισης της επαγγελματικής, ατομικής τιμής και υπόληψης των λογιστών - φοροτεχνικών δεν θα μένει αναπάντητη.

Επισυνάπτεται η σχετική Ανακοίνωση.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

Αθήνα, 14-06-2022

 

Ο καταθέτων Βουλευτής

 

 

Αλεξιάδης Τρύφων


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 13/6/2022

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111-

2108834483

http://www.efeea.gr e-mail efeea@otenet.gr

 

 
Αρ.πρωτ.


 

Οι απαξιωτικές, απαράδεκτες και δυσφημιστικές εκφράσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη για τον κλάδο των Φοροτεχνικών-Λογιστών στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμη δείγμα απαξίωσης του κλάδου από εκπροσώπους της Φορολογικής Αρχής και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Η προσπάθεια ανασκευής εκ μέρους του υφυπουργού μέσω ανάρτησης στα social media είναι παρελκυστική και δεν ικανοποιεί τον λογιστικό κόσμο που έχει δώσει μεγάλο αγώνα με ατελείωτο προσωπικό κόστος, θυσίες σε χρόνο και ενέργεια για να εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης εν μέσω κορωνοϊού.

Καλούμε τον υφυπουργό σε δημόσια συγγνώμη μέσω των ΜΜΕ και την Κυβέρνηση στο σύνολό της να ξεκαθαρίσει επιτέλους την άποψή της για τον κλάδο μας που τον θεωρεί υποχρεωμένο και αμισθί πάντα να «βάζει πλάτη» στις φορολογικές - και όχι μόνο - μεταρρυθμίσεις επιλογής της ή και επιβαλλόμενες από τους «Θεσμούς».

Ερωτάται ο υφυπουργός αν έχει τη δυνατότητα κάθε φυσικό πρόσωπο να εκδίδει κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ ή άλλων πλατφορμών επιδότησης;

Υπάρχουν πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι ΕΣΠΑ ;

Τι θέση θα πάρει το Οικονομικό Επιμελητήριο απέναντι στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος;

Η επίθεση αυτή ενάντια στον κλάδο δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με σκοπό το ξεσκαρτάρισμα του κλάδου από τα μικρά λογιστικά γραφεία και τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές φοροτεχνικούς, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κλάδου.

Για τις επιθέσεις που δεχόμαστε ως κλάδος βαριές ευθύνες έχει η στάση της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ. Δυστυχώς η ‘’ανταμοιβή‘’ για τον κλάδο εκ μέρους της κυβέρνησης είναι η απαξίωση.

Οι συνάδελφοι έχουν δεχτεί σωρεία λεκτικών επιθέσεων από διαφόρους εκπροσώπους της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό από κανέναν.

Καθήκον της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΦΕΕ είναι να υπερασπιστεί τον κλάδο και τώρα και μελλοντικά από τέτοιες ανοίκειες και άδικες επιθέσεις.


Οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια λοιδορίας, υποτίμησης, δυσφήμησης, χλευασμού, συκοφαντίας και απαξίωσης της επαγγελματικής, ατομικής τιμής και υπόληψης των Λογιστών-Φοροτεχνικών θα βρίσκει από τούδε και στο εξής την απάντηση που της αξίζει.

το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ Πρόεδρος                  ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντιπρόεδρος                                    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


Γεν. Γραμματέας                                            

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ Ταμίας                  ΤΣΕΣΜΕΛΗΕΙΡΗΝΗ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Σχόλια