Τεράστιο φιάσκο ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ την για πιστοποίηση λογιστών και δικηγόρων

 

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, στις 3 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε η πιστοποίηση 1.200 λογιστών και δικηγόρων που θα μπορούν να βγάζουν συντάξεις του ΕΦΚΑ

Οσημερινός διαγωνισμός για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ δικηγόρων και λογιστών μετατράπηκε σε φιάσκο, καθώς εμφανίστηκαν τεχνικά προβλήματα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), στην πλατφόρμα howto.gov.gr. Η πλατφόρμα τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 12 το μεσημέρι. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος που οδήγησε τελικά σε αναβολή των εξετάσεων μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα. 

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, οι εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 12:00.

Η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-Presence. Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις.

Ο σημερινός διαγωνισμός αφορούσε εξετάσεις για πιστοποίηση 1.200 λογιστών και δικηγόρων που θα μπορούν να βγάζουν  συντάξεις δικαιούχων καθώς έχουν συσσωρευτεί 160.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη.

Διαμαρτυρία Δικηγορικών Συλλόγων

Μετά από παρέμβαση του ΔΣΑ στον ΕΦΚΑ αναγκάστηκαν να καθορίσουν νέα ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης του e-ΕΦΚΑ λόγω δυσλειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος.

Σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι λόγω της αδυναμίας της πλατφόρμας του Οργανισμού να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη λειτουργία, είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων. Άμεση ήταν η διαμαρτυρία του ο Πρόεδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού που επικοινώνησε με την διοίκηση του e-EΦΚΑ, ζητώντας την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, με αναβολή των εξετάσεων σε χρόνο που δεν θα υπάρχουν δικαστηριακές υποχρεώσεις των εξεταζόμενων δικηγόρων.

Υπό το βάρος των διαμαρτυριών η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αναγκάστηκε να δώσει αναβολή στις εξετάσεις για την Τετάρτη και τις επόμενες ώρες θα αποσταλούν ενημερωτικά email στους εξεταζόμενους, με τα οποία θα ενημερώνονται για το νέο χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης.

Σχόλια