Eurocontrol: Τα ταξίδια σε Ελλάδα και Πορτογαλία αυξάνουν απότομα την εναέρια κυκλοφορία



Η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη έχει αυξηθεί δραματικά. Η Ryanair και η easyJet αποκαθιστούν την ικανότητα. Και επανέρχονται στις πιο δραστήριες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, σύμφωνα με το Eurocontrol.

“Το άνοιγμα του διεθνούς τουρισμού στην Ελλάδα και η επανεκκίνηση των βρετανικών ταξιδιών στην Πορτογαλία είχε άμεσο αντίκτυπο”.
Αυτό δήλωσε ο ‘Ειμεν Μπρέναν, γενικός διευθυντής του Eurocontrol.

Όπως υπογράμμισε η κυκλοφορία στην Ευρώπη τις επτά ημέρες έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου βελτιώθηκε κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο στο 45% του επιπέδου του 2019.

“Η Ελλάδα απόλαυσε αμέσως μια τεράστια αύξηση της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών. Και υπήρξε μια σημαντική άνοδος από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Πορτογαλία”, επισημαίνει ο ‘Ειμεν Μπρέναν.

Οι πιο ενεργοί αερομεταφορείς στην Ευρώπη

  • Οι πτήσεις της easyJet στις 24 Μαΐου ήταν σχεδόν διπλάσιες από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Παρά το ότι παραμένουν 83% κάτω το 2019.
  • Η Ryanair αύξησε τις δραστηριότητες της κατά 14% και παρέμεινε 81% κάτω το 2019. Αυτό άφησε τη Ryanair με 585 πτήσεις στις 24 Μαΐου, πίσω από την Turkish Airlines το 808 και Air France στο 597.
  • Η easyJet ήταν ο έκτος πιο ενεργός αερομεταφορέας στην Ευρώπη με 321 πτήσεις στις 24 Μαΐου, πίσω από τη Lufthansa στις 445 και την KLM με 379.

Το Eurocontrol εξέδωσε την αναθεωρημένη πρόβλεψη ανάκαμψης την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνοντας πώς “η αεροπορία δεν θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως το τέλος του 2024 ή το πρώτο τρίμηνο του 2025”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχόλια