Μεγάλη αύξηση κατά 114% το 2020 συγκριτικά με το 2019 των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών στο Νέο δρόμο του Μεταξιού

 

Η γερμανική εταιρεία διατροπικών μεταφορών   Metrans  σε δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι  το περασμένο έτος κατέγραψε σημαντική αύξηση στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές  κατά μήκος του νέου δρόμου του μεταξιού.  Συγκεκριμένα ο αριθμός των τραίνων της εταιρείας που κάνουν εμπορευματικές μεταφορές με εμπορευματοκιβώτια ανάμεσα σε Ευρώπη και Κίνα  κατέγραψε αύξηση  της τάξης 114% .

Τόσο ο όγκος των μεταφορών όσο και η συχνότητα των σιδηροδρομικών  δρομολογίων ανάμεσα στις δύο ηπείρους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η πανδημία αλλά και μια σειρά διάφορων επιπλοκών έδωσαν επιπρόσθετη  ώθηση στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας Roland Bergers 878.00 Teus μεταφέρθηκαν μεταξύ των δύο ηπείρων από διάφορους διαδρόμους του Νέου δρόμου Μεταξιού το 2020. Ο διεθνής οργανισμός UIC εκτιμά ότι μέχρι το 2025 θα διπλασιαστούν οι μεταφορές με διάφορα φορτία.

Σε αυτή την διαδικασία η Metrans η οποία είναι θυγατρική της εταιρείας διαχείρισης φορτίων & logistics HHLA ευνοήθηκε από την τάση. Η εταιρεία εκτέλεσε 913 σιδηροδρομικά δρομολόγια  487 περισσότερα από το 2019 τα οποία είχαν αφετηρία ή προορισμό την Κίνα. Ειδικότερα πέρα της σημαντικής  αύξησης 114% που σημείωσαν οι σιδηροδρομικές  μεταφορές , οι εισαγωγές ήταν που σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση 131% . Συνολικά τα το σύνολο των διακινηθέντων Teus  της εταιρείας Metrans  έφτασαν  στο νέο δρόμου του μεταξιού τα 30.000.

 

Σχόλια