Οι ναυπηγοεπισκευαστές σε διαμαρτυρία κατά της Cosco- προσπαθεί να συρρικνώσει τους χώρους των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι ναυπηγοεπισκευαστές στην προβλήτα της ΔΕΗ (προβλήτα Ηρακλέους) εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΟΛΠ-Cosco να μετατρέψει την περιοχή, που εδώ και χρόνια είναι χώρος επισκευής πλοίων, σε τερματικό σταθμό αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΝΑΒΙ Βασίλης Κανακάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις «συστηματικές και άνομες επιδιώξεις της Cosco». Κατέστησε σαφές ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου, ούτε στην προβλήτα Ηρακλέους ούτε αλλού, αλλά και θα διατρανωθεί απ’ άκρου εις άκρον του Πειραιά ποια είναι τα πραγματικά έργα και οι ημέρες του «ψευτοεπενδυτή» Cosco. Τόνισε εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι απλά ο προάγγελος νέων πολύ μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. «Η ελληνική ναυπηγοεπισκευή θα σταθεί αποφασιστικό εμπόδιο στην ακόρεστη κινέζικη δίψα για μεγαλύτερα κέρδη, που τείνουν να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά και τις τοπικές κοινωνίες». πρόσθεσε.

Οι ναυπηγοεπισκευαστές κατηγορούν την Cosco ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να συρρικνώσει τους χώρους των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων αλλάζοντάς τη χρήση τους και υποστηρίζουν ότι αφού δεν τα κατάφεραν να φτιάξουν ναυπηγείο μέσα στη Ζώνη στο Πέραμα, τώρα άλλαξαν ρότα, ενώ προειδοποιούν ότι ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου δεν τους παραχωρείται. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) και την Ενωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά. Συμπαραστάθηκαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ναυπηγείων Περάματος (ΣΙΝΠ) και το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά (ΣΩΝΠΑΠ). Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης και ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια των Κινέζων να μετατρέψουν τον συγκεκριμένο χώρο σε car terminal συνδέονται άμεσα με τα σχέδιά τους για τη δημιουργία τέταρτης προβλήτας στην περιοχή Σκλαβενίτη στο Κερατσίνι.


Σχόλια