ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ :Διαδικτυακή εκδήλωση : “Η εργασία στο επίκεντρο – Καταπολέμηση της ανεργίας και προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

 


Η πιο αντικοινωνική κυβέρνηση όλων των εποχών, η κυβέρνηση της Ν.Δ

Των αμέτρητων αντεργατικών αποφάσεων της   που πέρασε πρόσφατα στο μίνι εργασιακό, του πτωχευτικού νόμου ,της κατάργησης της αποζημίωσης απόλυσης, της χουντικής έμπνευσης κατάπτυστου νόμου απαγόρευσης των συναθροίσεων , των  δεκάδων άλλων αντεργατικών ρυθμίσεων, συνεχίζει:

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που   φέρνει προς «διαβούλευση», έρχεται να δώσει ένα ακόμη κτύπημα στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα:

1.               Μετά από 100 χρόνια καταργεί το 8ωρο που είχε νομοθετηθεί με το ν. 2269 του 1920 και επιτρέπει 10ωρη εργασία χωρίς την υποχρέωση υπερωριακής αμοιβής, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν κατά πως τους βολεύει, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.

2.               Αυξάνει το πλαφόν των ωρών των νόμιμων υπερωριών ώστε να μπορεί ελεύθερα, με όσο γίνεται μικρότερο κόστος, να συνεχίζεται η εκμετάλλευσή μας.

3.               Προωθεί την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

4.               Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απομακρύνουν από τον χώρο εργασίας όποιον  έχουν απολύσει με προειδοποίηση, ώστε έτσι να μην υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση στο χώρο της δουλειάς.

5.               Καταργεί στην ουσία το ΣΕΠΕ παραπέμποντάς μας για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στον ΟΜΕΔ, έναν οργανισμό που διοικείται κατά κύριο λόγο από εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ, εκπρόσωπος ΓΣΕΕ).

6.               Καταργεί το δικαίωμα της απεργίας αφού στην ουσία καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας δίνοντας τη δυνατότητα στο αφεντικό με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να ψηφίζει αντί ημών.

7.               Πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα την προσπάθεια τρομοκράτησης μας και την απαγόρευση πραγματοποίησης της όποιας απεργίας βγάζοντάς την παράνομη εάν υπάρχει περιφρούρηση ή κατάληψη οποιουδήποτε χώρου της επιχείρησης.

8.               Τέλος, μέσα σε άλλες ακόμη κατάπτυστες αντεργατικές διατάξεις, το νομοσχέδιο νεκροθάφτης των εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών αφαιρεί τη δυνατότητα της συλλογικής διαπραγμάτευσης σε όποιο σωματείο δε δεχτεί να παραδώσει στους εργοδότες τα μητρώα του! Δηλαδή σε όποιο συνδικάτο δεν αποδεχτεί το φακέλωμα των μελών του!!

Όλα τα παραπάνω χωρίς ίχνος υπερβολής συνιστούν εργασιακό Μεσαίωνα και εάν και εφόσον  περάσουν θα είναι το τελειωτικό κτύπημα για  τους εργαζόμενους αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση όλοι οι εργαζόμενοι , οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για αυτό που  ετοιμάζει η πιο αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.

Όλοι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα οι ομοσπονδίες εργαζομένων τα εργατικά κέντρα , οι συνταξιούχοι ,  οι δημοκρατικοί πολιτικοί πολίτες , όλο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να δώσουμε την μάχη για να τους σταματήσουμε.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ -ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

 “Η εργασία στο επίκεντρο – Καταπολέμηση της ανεργίας και προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ  ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΩΡΑ 19.00

Τετάρτη 23/04 @19:00

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από:

§  Facebook ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ   Facebook Συριζα Νίκαιας

§   Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την σελίδα του

§  Facebook ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ :

§  https://www.facebook.com/syrizapeiraia

§  Facebook Συριζα Νίκαιας

§  Και από τα site

§  Left.gr

§  https://left.gr/

§  και

§  Podemos.gr

§  https://podemos.gr/

§  Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις-γνώμες στο e mail: syrizanompirea@gmail.com

Σχόλια