Ποιες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν αύξηση της αεροπορικής κίνησης


Μπορεί η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού να έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στις αερομεταφορές, με την επιβατική κίνηση να παραμένει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα και τη μείωση να προσεγγίζει το 67% σε σχέση με το 2019, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν μικρή αύξηση σε επίπεδο αεροπορικής κίνησης.

Με βάση τα στοιχεία του Eurocontrol, η αεροπορική κίνηση εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή, καταγράφοντας πτώση 66,8% στις 3 Μαρτίου, αλλά είναι ελαφρώς αυξημένη σε ορισμένα κράτη και αφορά κυρίως πτήσεις εσωτερικού. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γερμανία , η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη Γαλλία, η οποία μέχρι πρότινος ήταν στην κορυφή.

Άνοδος των ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η αεροπορική κίνηση εντός της Γηραιάς Ηπείρου παρουσιάζει μείωση κατά 67% συγκριτικά με το 2019), τη 

στιγμή που στις πτήσεις μεταξύ της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων καταγράφεται πτώση σε ποσοστό 59%. Μάλιστα, η αεροπορική κίνηση για ενδοευρωπαϊκά ταξίδια τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 7%.

Πάντως, η μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο πτήσεων καταγράφεται σε εκείνες που πραγματοποιούνται μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, με την πτώση να φτάνει το 69% σε σχέση πάντα με το 2019.

ΠΗΓΗ: tourismtoday.gr

Σχόλια