Tο πέρασμα λεωφορειακών γραμμών της Αθήνας από την ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ


 Μέσα σε ένα μήνα, 31 λεωφορειακές γραμμές έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με άλλες 28 εντός του Νοεμβρίου.

Το 50% ξεπεράστηκε σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου όταν λεωφορεία των ΚΤΕΛ ξεκίνησαν δρομολόγια σε 2 επιπλέον γραμμές της δυτικής Αττικής. Πρόκειται για τη γραμμή 878 Αχαρναί – Ελευσίνα και 879 Αχαρναί – Θριάσιο Νοσοκομείο – Ελευσίνα.

Ως τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν 28 ακόμα λεωφορειακές γραμμές (οι περισσότερες εκ των οποίων στην ανατολική Αττική και την Κηφισιά). Η 60ή γραμμή των ΚΤΕΛ είναι η θερινή 122Θ και θα ξεκινήσει δρομολόγια το επόμενο καλοκαίρι. (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)

Μέχρι σήμερα ωστόσο, το σύνολο των λεωφορείων που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ δεν διαθέτει εξοπλισμό τηλεματικής. Κατά συνέπεια, οι επιβάτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σε ζωντανό χρόνο για τα δρομολόγια. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει σταδιακά, αν και μέσα σε ένα μήνα τηλεματική δεν έχει τοποθετηθεί σε κανένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

Σχόλια