Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ): Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ-Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει, θα συνεχιστεί

 


Ο δρόμος προς  την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Συγκοινωνίας, για την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους “εντός  των τειχών” συνεργάτες της, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα,  ούτε πρόκειται να αποτελέσει νέο  μεγάλο περίπατο.  

 Η είσοδος των ιδιωτών  στη Δημόσια συγκοινωνία, ταυτόχρονα με την μεθοδευμένη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ, την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος και κάθε κανόνα προάσπισης του αγαθού της οδικής ασφάλειας,  δεν έμεινε αναπάντητη. 

Η πρώτη μεγάλη αντίδραση των εργαζόμενων, η οποία εκφράστηκε μέσω της επιτυχημένης απεργιακής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), σε συνεργασία με τις αδούλωτες συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου, έστειλε το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα. 

 Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 Οι άναρθρες κραυγές των απεργοσπαστών, των  δήθεν εκπροσώπων των εργαζόμενων, των “εγγυητών” του Δημόσιου χαρακτήρα της Συγκοινωνίας, δεν εισακούστηκαν. 

 Η θλιβερή παραφωνία των υποταγμένων, συστημικών, συνδικαλιστικών παρατάξεων, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ (από κοντά και η ΕΝΟΤΗΤΑ), μνημείο υποτέλειας και υποταγής, έχει ήδη καταγραφεί στις κατάμαυρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Οι απειλές και  οι εκβιασμοί, τα στημένα προβοκατόρικα δημοσιεύματα και οι προσπάθειες παρεμπόδισης της απεργίας, έπεσαν στο κενό. 

Οι εργαζόμενοι, στο ύψος των περιστάσεων, ξεπέρασαν τα ψόφια προεδρεία, συμμετείχαν και έδωσαν τον τίμιο αγώνα της διεκδίκησης και της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους, τον αγώνα της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα της Συγκοινωνίας. 

Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει, θα συνεχιστεί.

Οι υγιείς δυνάμεις στη Συγκοινωνία,  σε ετοιμότητα,  σε εγρήγορση,  σε αγαστή συνεργασία και  μεγαλύτερη δυναμική,  θα επανέλθουν ως πρωταγωνιστές στους μεγάλους αγώνες της κοινωνίας 

Στους αγώνες για τα δικαιώματα

Στους αγώνες προάσπισης των κοινωνικών αγαθών

Στους αγώνες για καλύτερη, ασφαλή και χωρίς κόστος για το Λαό Συγκοινωνία

Οι εργαζόμενοι τον πρώτο λόγο

Σχόλια