Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ): Πέμπτη 15-10-2020 24ωρη απεργία -Το αγαθό της συγκοινωνίας σε κίνδυνο

 


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

15-10-2020  24ωρη απεργία   Το  αγαθό της συγκοινωνίας σε κίνδυνο

 

Με γρήγορους ρυθμούς και πριν εκλείψει το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης, με απίστευτη προχειρότητα και κίνδυνο για την ασφάλεια της Δημόσιας Συγκοινωνίας, με συμμάχους κάθε “καρυδιάς καρύδι”, η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση των ιδεοληπτικών εμμονών, ξεπουλάει το κοινωνικό αγαθό της Συγκοινωνίας και επιχειρεί να δημιουργήσει άμεσα τετελεσμένα στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Με  την κερκόπορτα διάπλατα ανοιχτή και το Δούρειο Ίππο εξασφαλισμένο, συντελείται το έγκλημα της παραχώρησης στους ιδιώτες και του τελευταίου Δημόσιου θύλακα. 

 

Με τη συνεργασία πανικόβλητων και αξιοθρήνητων αχυράνθρωπων, προσπάθειες ετών βρίσκουν ανοικτό δρόμο και έδαφος πρόσφορο. 

 

Από νωρίς, προ κορωνοϊού, έχει στρωθεί  το έδαφος, με συγκεκριμένες και επικαιροποιημένες νομοθετικές παρεμβάσεις εξάλειψης όλων των εμποδίων άλωσης της Δημόσιας Συγκοινωνίας. 

 

Πριν η Κυβέρνηση προσφέρει στο πιάτο  τη Δημόσια συγκοινωνία στους Ιδιώτες των ΚΤΕΛ, είχε φροντίσει διευκολύνοντας την εισβολή τους, να καταργήσει  κάθε “ενοχλητικό” περιορισμό ως προς την απασχόληση του προσωπικού κίνησης των ΚΤΕΛ (Κατάργηση Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ), αδιαφορώντας εντελώς για το γεγονός ότι αυτοί οι περιορισμοί αποσκοπούσαν κυρίως στην προάσπιση του αγαθού της οδικής ασφάλειας (Χρονικά όρια εργασίας των οδηγών, αναπαύσεις, διαλείμματα κλπ). 

 

Με εξασφαλισμένες πλέον όλες τις προϋποθέσεις, χωρίς υποχρεώσεις, με αλυσοδεμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, εισέρχονται, οι ιδιώτες ΚΤΕΛ θριαμβευτικά στο Δημόσιο θύλακα. 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

      

Στην κατεύθυνση αποτροπής, με κάθε νόμιμο τρόπο, της εισόδου των ιδιωτών στη Δημόσια Συγκοινωνία, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αναλαμβάνοντας την ευθύνη και έχοντας πλήρη συνείδηση του χρέους της απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους της Δημόσιας Συγκοινωνίας τους οποίους εκπροσωπεί,

προειδοποίησε, για 24ωρη Απεργία

των εργαζόμενων στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και σε όλα τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που ο νόμος ορίζει, από την

Πέμπτη, 15-10-2020, ώρα 05:00 π.μ.

έως την Παρασκευή, 16-10-2020 ώρα 05:00 π.μ.

 

 

 

Υπό την απόλυτη κάλυψη της Ομοσπονδίας,

 

Καλούμε

 

τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και τους εργαζόμενους σε όλα τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ της  χώρας σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία,

 

Ø κατά της παραχώρησης Δημόσιου Συγκοινωνιακού Έργου στους Ιδιώτες,

Ø κατά της μετατροπής του Δημόσιου αγαθού της Συγκοινωνίας σε εμπόρευμα,

Ø κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ.

 

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Πεδίον  Άρεως  ώρα  11:00  π.μ.

&  μοτοπορεία  προς  το  Υπουργείο  Μεταφορών

  

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

 

Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΝΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ

Σχόλια