Τριμερής πρωτοβουλία για τις αλλαγές πληρωμάτων


Η International Transport Workers’ Federation (ITF) και το International Maritime Employers’ Council (IMEC) προέβησαν σε συνεισφορά $500.000 στο ταμείο της Singapore Shipping Alliance (SG-STAR) για την υποστήριξη των χωρών που υιοθετούν τις καλύτερες πρακτικές για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων.

Η εν λόγω συνεισφορά ενισχύει το SG-STAR Fund, ταμείο που δημιούργησαν η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA), η Singapore Shipping Association (SSA), η Singapore Maritime Officers Union (SMOU) και η Singapore Organization of Seamen (SOS). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ITF, το ποσό που έχει συγκεντρώσει το ταμείο ανέρχεται πλέον περίπου στα $1,2 εκατ.

Πέρα από την ITF και το IMEC, σημαντική θα είναι και η συμβολή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) στο SG-STAR Fund, το οποίο θα παράσχει και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας. Όπως αναφέρει η ITF, πρόκειται για την πρώτη τριμερή πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων παγκοσμίως.

Μετά την υπογραφή της επιστολής προθέσεων για το SG-STAR μεταξύ των MPA, SSA, SMOU και SOS, τον Αύγουστο του 2020, δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία σκοπεύει να συνεργαστεί με πολλά εμπλεκόμενα μέρη του ναυτιλιακού κλάδου για την επίλυση του ζητήματος των αλλαγών πληρωμάτων. Η ομάδα εργασίας θα επικεντρωθεί αρχικά σε κράτη με παράδοση στην κατάρτιση ναυτικών, όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδία, για τη λήψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα αλλαγών πληρωμάτων εν μέσω πανδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten, δήλωσε: «Η πανδημία του Covid-19 “παγιδεύει” άδικα τους ναυτικούς. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε την κρίση των αλλαγών πληρωμάτων».

https://www.naftikachronika.gr/

Σχόλια