ΙATA:H παγκόσμια αεροπορική κίνηση έκανε «βουτιά» 79,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα

money tourism copyright photo

H παγκόσμια αεροπορική κίνηση έκανε «βουτιά» 79,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΙΑΤΑ. «Η πτώση είναι κάπως καλύτερη σε σύγκριση με την μείωση 86,6% της επιβατικής κίνησης που καταγράφηκε τον Ιούνιο», ανέφερε η ΙΑΤΑ. Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, η κρίση στις αερομεταφορές συνεχίσθηκε και τον Ιούλιο, καθώς –στην ουσία- τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες επέλεξαν να μην ταξιδέψουν αεροπορικώς και να παραμείνουν στην πατρίδα τους. «Η αεροπορική βιομηχανία παραμένει σε παράλυση», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ. 

Η επίδοση αυτή ήταν κάπως καλύτερη από την πτώση του 86,6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, κυρίως λόγω των εγχώριων αγορών, κυρίως της Ρωσίας και της Κίνας. 

Το άνοιγμα της αγοράς στον χώρο της συνθήκης Σένγκεν βοήθησε στην ενίσχυση της διεθνούς ζήτησης στην Ευρώπη, αλλά άλλες διεθνείς αγορές παρουσίασαν μικρή αλλαγή από τον Ιούνιο. Η χωρητικότητα ήταν 70,1%, κάτω από τα επίπεδα του 2019 και ο συντελεστής πληρότητας έπεσε στο ναδίρ για τον Ιούλιο, στο 57,9%. «Η κρίση στη ζήτηση συνεχίστηκε με λίγη ανακούφιση τον Ιούλιο. Με τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες να μένουν στο σπίτι, η βιομηχανία παραμένει σε μεγάλο βαθμό “παράλυτη”. 

Οι κυβερνήσεις που ανοίγουν ξανά και στη συνέχεια κλείνουν τα σύνορα ή αφαιρούν και, στη συνέχεια, επιβάλλουν εκ νέου τις καραντίνες, δεν δίνουν στους καταναλωτές την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια, ούτε στις αεροπορικές εταιρείες για την κατάρτιση των προγραμμάτων», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA. 

Η κίνηση των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Ιούλιο έπεσε κατά 87,1% σε σύγκριση με πέρυσι, βελτιώθηκε από πτώση 96,7% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας τη χαλάρωση των περιορισμών ταξιδιού στον χώρο Σένγκεν. Η χωρητικότητα μειώθηκε 79,2% και ο συντελεστής φόρτωσης μειώθηκε κατά 33,8 εκατοστιαίες μονάδες σε 55,1%. Η κίνηση των αεροπορικών εταιρειών Ασίας-Ειρηνικού τον Ιούλιο σημείωσε άνοδο 96,5% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους, σχεδόν αμετάβλητη από την πτώση 97,1% τον Ιούνιο και την απότομη συρρίκνωση μεταξύ των περιφερειών. Η χωρητικότητα μειώθηκε 91,7% και ο συντελεστής φόρτωσης μειώθηκε 47,3 εκατοστιαίες μονάδες σε 35,3%. Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής σημείωσαν πτώση της κίνησης κατά 93,3% για τον Ιούλιο, σε σύγκριση με μείωση της ζήτησης κατά 96,1% τον Ιούνιο. Η χωρητικότητα μειώθηκε 85,6% και ο συντελεστής φόρτωσης βυθίστηκε 43,4 εκατοστιαίες μονάδες σε 38,0%.



Σχόλια