Μείωση εσόδων 12% και επιβατών 58% σημείωσαν οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι το πρώτο εξάμηνο του 2020

Πιο «ελεγχόμενες» σε σχέση με άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες οι απώλειες εσόδων που είχαν οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι (IR) το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Όπως μετέδωσε η International Railway Journal, οι απώλειες εσόδων έφτασαν το 12%, καθώς τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 1,116 δις σεκέλ, σε σύγκριση με τα 1,26 δις σεκέλ για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η ΙSRAEL Railways ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από τις λειτουργικές ζημιές του πρώτου εξαμήνου, λόγω απότομης μείωσης του αριθμού των επιβατών, ακόμη και πριν από την επιβολή επίσημων περιορισμών στα ταξίδια από την ισραηλινή κυβέρνηση στις 26 Μαρτίου.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργήθηκαν αργότερα στις 22 Ιουνίου. Ωστόσο, η IR δηλώνει ότι ο αριθμός των επιβατών παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με τα στοιχεία πριν από το lock down.

H πτώση των επιβατών ανήλθε σχεδόν 58%, σε μόλις 14,2 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια της περιόδου, σε σύγκριση με τα 34,1 εκατομμύρια για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η IR ανέφερε επίσης μείωση 7% για τον όγκο των φορτίων στο δίκτυό της, με 3,9 εκατομμύρια τόνους φορτίου να αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό συγκρίνεται με 4,2 εκατομμύρια τόνους για την ίδια περίοδο του 2019.

Η ΙSRAEL Railways (IR) ανέφερε ζημιά, για το πρώτο εξάμηνο του 2020, με αρνητικά Ebitda 16,1 εκατομμύρια σεκέλ (4,74 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Αυτό συγκρίνεται με καθαρά λειτουργικά κέρδη 10,3 εκατ. την ίδια περίοδο του 2019.

https://www.metaforespress.gr/


Σχόλια