Ισχυρά κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης-Με το νομοσχέδιό επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο το 2030 ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικό.

Επιδότηση 15% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 20% στα ηλεκτρικά δίκυκλαΜε το νομοσχέδιό  επιδοτείται η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο το 2030 ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικό. Παράλληλα, δίνονται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, ρυθμίζονται τεχνικά ζητήματα και θέτονται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης των οχημάτων.

Πρόκειται για το Σχέδιο Νόμου «Μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών καυσίμων: Μέτρα Προώθησης και Εφαρμογής της Ηλεκτροκίνησης», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο. Με αυτό, δημιουργείται επιπλέον το πλαίσιο για την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών, με έμφαση σε δημόσια προσβάσιμους χώρους και ρυθμίζονται τα θέματα τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης και επισκευής των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, δεκαεννέα (19) φορείς της χώρας μας υπέγραψαν την «Πράσινη Συμφωνία», μεταξύ αυτών και τα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Ενέργειας & Περιβάλλοντος. Η εν λόγω συμφωνία θέτει το πλαίσιο της υποχρέωσης του κάθε φορέα, έτσι ώστε το εθνικό σχέδιο να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν.


Σχόλια