Απολύσεις στον e-ΕΦΚΑ: «Στο δρόμο» 140 εργαζόμενοι μετά από 17 χρόνια δουλειάς


«Στον δρόμο» πετιούνται 140 εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ, μετά από 17 χρόνια εργασίας! Η διοίκηση του φορέα εφαρμόζοντας σχετική δικαστική απόφαση, οδηγεί στην απόλυση και συνάμα στην ανασφάλεια εργαζόμενους που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), καταγγέλλει ότι μόλις χθες κοινοποιήθηκαν οι σχετικές απολύσεις σε ορισμένους εξ αυτών, οι οποίοι από το 2003 εργάζονταν αρχικά στον τ. ΟΠΑΔ, στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ και στον ΕΦΚΑ.

Η Ομοσπονδία τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε με επανειλημμένες προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις στον e-ΕΦKA (συνολικά περίπου 140 μαζί με το ΕΤΕΑΕΠ). Η «εκκρεμότητα» της επίλυσης του προβλήματος θέτει τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας, ενώ ταυτόχρονα συνιστά ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η ΠΟΠΟΚΠ οι εργαζόμενοι «είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο e-ΕΦΚΑ, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και Διοικήσεις του Φορέα, συμφωνούσαν διαχρονικά με τις διαπιστώσεις αυτές, χωρίς όμως να λαμβάνουν αποφάσεις για την μονιμοποίησή τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, «αντίστοιχη στάση έχει τηρήσει και η σημερινή Διοίκηση, ενώ αρνητική ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο αίτημα της μονιμοποίησης. Η στάση αυτή, όπως φάνηκε από τη συγκεκριμένη απόφαση, οδηγεί τους εργαζόμενους με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση, όταν δικάζονται τα επιμέρους δικόγραφα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης, χωρίς ταυτόχρονα να ληφθεί καμιά πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί και είναι δυνατόν να δώσουν νόμιμη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Η σημερινή Διοίκηση δείχνει «βιασύνη» στην υλοποίηση αντεργατικών αποφάσεων, όπως πρόσφατα έγινε και στο θέμα των μετατάξεων.»

Η ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για την παρελκυστική τακτική στην επίλυση του προβλήματος και τους καλεί, έστω αυτή την ύστατη στιγμή, να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του προβλήματος για τους απολυμένους συναδέλφους μας, αλλά και συνολικά για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις στον e-ΕΦΚΑ.

Του Χάρη Δημητρίου

https://www.asfalistiko.gr/

Σχόλια

  1. ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ: «ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ» 140 ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 17 ΧΡΌΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου