Καθοδικά οι τιμές εμπορευμάτων διατροφής-Οι παγκόσμιες τιμές αγροτικών εμπορευμάτων διατροφής μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα τον Μάιο

Καθοδικά οι τιμές εμπορευμάτων διατροφής

Οι παγκόσμιες τιμές αγροτικών εμπορευμάτων διατροφής μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα τον Μάιο, οδηγούμενες κυρίως από αύξηση των προμηθειών και μείωση της ζήτησης, αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση του Food and Agriculture Organization (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Food Price Ιndex του FAO (FFPI) άγγιξε τις 162,5 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση 1,9% σε σχέση με τον Απρίλιο και φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο FFPI ουσιαστικά συνιστά ένα μέτρο της μηνιαίας μεταβολής των παγκόσμιων τιμών πέντε ομάδων εμπορευμάτων διατροφής (κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζάχαρη, φυτικό έλαιο) και προκύπτει από τον μέσο όρο των επιμέρους δεικτών τιμών των εμπορευμάτων αυτών.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών ζάχαρης αυξήθηκε κατά 7,4%, κυρίως λόγω των μειωμένων από τα αναμενόμενα επίπεδα συγκομιδών από Ινδία και Ταϊλάνδη. Ο αντίστοιχος δείκτης για τα σιτηρά σημείωσε μηνιαία μείωση 1%, ενώ αυτός για το κρέας μειώθηκε οριακά, κατά 0,8%, σε σχέση με τον Απρίλιο.

Τέλος, ο FAO εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών το 2020 θα φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ και συγκεκριμένα στους 2.780 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 2,6% σε σχέση με το 2019.

https://www.naftikachronika.gr/

Σχόλια

  1. ΚΑΘΟΔΙΚΆ ΟΙ ΤΙΜΈΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΆΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ-ΟΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΕΣ ΤΙΜΈΣ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΆΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ ΜΕΙΏΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΈΤΑΡΤΟ ΣΥΝΕΧΉ ΜΉΝΑ ΤΟΝ ΜΆΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου