“Δύσκολες μέρες” για την AEGEAN – Συντριβή τα οικονομικά αποτελέσματα του α τριμήνου 2020

Μεγαλώνουν καθημερινά τα προβλήματα για την AEGEAN που είδε στο πρώτο τρίμηνο τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί κατά 15%, ενώ καταγράφηκαν ζημιές 85,4 εκατ. ευρώ.

Το πλήγμα στις αερομεταφορές και τον τουρισμό επηρέασε και τα αποτελέσματα της Aegean Airlines ενω αναμένεται ενα χειρότερο δεύτερο τρίμηνο.

Ενίσχυση από το κράτος χωρίς διάθεση μετοχών στο Δημόσιο ζητά ο πρόεδρος της Aegean κάτι που βέβαια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και δεν έχει συμβεί σε καμιά άλλη χώρα.

Τα 102 εκατομμύρια ευρώ ρευστότητα με τα χρήματα των επιβατών που έδωσε η κυβέρνηση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στα μέσα Απριλίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να διασωθεί η Aegean. Ούτε και οι πιστωτικές γραμμές άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.
Και η αισιοδοξία του κ. Ευτύχη Βασιλάκη τις πρώτες εβδομάδες της κρίσης του κορονοϊού μετατράπηκε σε αίτημα στήριξης και συζητήσεις με την κυβέρνηση, ενώ  η εταιρεία που απογειώθηκε πριν από λίγα χρόνια αποκτώντας μονοπώλιο με την αγορά της Ολυμπιακής  κινδυνεύει με ανώμαλη προσγείωση.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της AEGEAN ανήλθε σε 147,0 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 15% ενώ η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15% με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από το μήνα Μάρτιο αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.

Το ποσο δύσκολές μέρες περιμένουν την AEGEAN φαίνεται και απο τα λόγια του Διευθύνοντος Σύμβουλου Δημήτρη Γερογιάννη, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:  Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

https://www.mikrometoxos.gr/

Σχόλια