-Τι ισχύει με τον κορονοϊό πλέον για τα ταξίδια με τρένο ?

ΕικόναΝέες οδηγίες εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον τρόπο που πλέον οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα ταξίδια τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Κομισιόν έδωσε στην δημοσιότητα σειρά μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για το άνοιγμα του τουριστικού τομέα. Ανάμεσα στα ταξίδια αυτά, είναι και όσα γίνονται με τρένο. Τι ισχύει λοιπόν πλέον για τα ταξίδια με τρένο;  Τα νέα δεδομένα στα ταξίδια με τρένο

  • Η συχνότητα των δρομολογίων των τρένων και η χωρητικότητα των συρμών θα πρέπει να αυξηθούν, εάν κριθεί απαραίτητο να περιοριστεί η πυκνότητα του επιβατικού κοινού.
  •  Οι εταιρίες διαχείρισης σιδηροδρόμων θα πρέπει να εφαρμόσουν υποχρεωτικές κρατήσεις θέσεων σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και σε περιφερειακά τρένα.
  •  Για διαδρομές μικρών αποστάσεων, οι επιβάτες θα πρέπει να αφήνουν κενά καθίσματα μεταξύ τους, εκτός και αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας
  •  Οι εταιρίες διαχείρισης σιδηροδρόμων θα πρέπει να χρησιμοποιούν συστήματα καταμέτρησης επιβατών, κυρίως σε τρένα που εξυπηρετούν εργαζομένους που μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο, προκειμένου να υπάρχει διαχείρισης της χωρητικότητας.
  • Θα πρέπει να υπάρχει διαχείριση της ροής επιβατών στις στάσεις και θα πρέπει να κλείνουν οι σταθμοί εάν δεν μπορούν να διασφαλιστούν επαρκή επίπεδα σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Θα πρέπει να παρέχονται κίνητρα προκειμένου να ενθαρρύνεται η μετακίνηση εκτός των ωρών αιχμής, όπως προσαρμοσμένη τιμολόγηση ή ευέλικτο ωράριο εργασίας στην περίπτωση τρένων που εξυπηρετούν εργαζομένους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Οι πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν σε κάθε στάση είτε αυτόματα είτε από απόσταση από τον οδηγό

Σχόλια