Πάτρα: Δύο μήνες εκτός λειτουργίας (διακόπηκε από τις 17 Μαρτίου) το τρενάκι του προαστιακού Πάτρα - Κάτω Αχαΐα

Προαστιακός Πάτρας - TrainOSE

Δύο μήνες εκτός λειτουργίας (διακόπηκε από τις 17 Μαρτίου), συμπληρώνει αύριο Κυριακή το τρενάκι του προαστιακού Πάτρα - Κάτω Αχαΐα, γεγονός το οποίο προκάλεσε χθες την παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου.
Ο οποίος απέστειλε, μέσω της διεύθυνσης κυκλοφοριακού σχεδιασμού του ΟΣΕ, επιστολή προς τον διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη και τον πρόεδρο Marco Caposciutti στην οποία επισημαίνει ότι η άρση, από αύριο, των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και ένα δεκαήμερο και θα έπρεπε ήδη, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα, να έχει κάνει το δικό της προγραμματισμό...
Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Σπηλιόπουλου το οποίο εξασφάλισε η «Π», ο ΟΣΕ αναφέρει προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι "έχει γίνει αποδέκτης πλήθους ερωτημάτων, αιτημάτων και παρεμβάσεων από διάφορους φορείς της Αχαΐας, (αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς, τοπικούς και παραγωγικούς φορείς), για τη σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας - Κ. Αχαΐας".
Ο κ. Σπηλιόπουλος καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει άμεσα "ημερομηνία σύντομης επανέναρξης των δρομολογίων στη διαδρομή Πάτρα-Κ. Αχαΐα".
Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μια εβδομάδα, από την ώρα που διακόπηκε η λειτουργία του 13033, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αύξησε τα δρομολόγια του προαστιακού Πάτρα - Ρίο (με ανταπόκριση από λεωφορεία του ΟΣΕ) ενώ από αύριο παύει ο περιορισμός της επικοινωνίας μεταξύ των νομών.
Από την πλευρά της πάντως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει και τα δικά της... παράπονα από τον ΟΣΕ καθώς ζήτησε να τοποθετηθεί άμεσα νέα αποβάθρα στο εργοτάξιο στην οδό Κανελλοπούλου ώστε η προαστιακός Πάτρα - Ρίο να μην διακόπτει στην Αγυιά όπου σήμερα κινούνται τα λεωφορεία του ΟΣΕ προς Ρίο.
Σχετικές παρεμβάσεις για τον προαστιακό προς Κάτω Αχαΐα με αύξηση των δρομολογίων αλλά και προς Ρίο έκαναν εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο τ. δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος και από την Πάτρα, οι Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Νίκος Παπαδημάτος.
Π. Σακελλαρόπουλος


Σχόλια