Ανοίκεια επίθεση του Αδ. Γεωργιάδη στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ

Ανοίκεια επίθεση του Αδ. Γεωργιάδη στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ
Επίθεση δίχως προηγούμενο εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με αφορμή την καταγγελτική στάση της ομοσπονδίας στο ζήτημα των παράνομων πρακτικών που ακολουθούν ορισμένοι επιχειρηματίες του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι «τρέφει μίσος» για τους σχολάρχες και ότι η ΟΙΕΛΕ είναι «ο μόνος κλάδος» που καλεί τους εκπαιδευτικούς-μέλη της να μην ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός, ανταπαντά ότι ο υπουργός στηρίζει μια μικρή μειοψηφία ιδιωτικών σχολείων που παρανομούν, υπενθυμίζοντάς του ότι η ομοσπονδία έχει επίσημα τοποθετηθεί αναφορικά με την ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον μηχανισμό στήριξης στην περίπτωση που η επιχείρηση στην οποία εργάζονται έχει αναστείλει τη λειτουργία της.
«Από την τοποθέτησή σας προκύπτει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Ενώ πριν από λίγες ημέρες καλέσατε τους γονείς να πληρώσουν δίδακτρα, σήμερα διαμαρτύρεστε επειδή η ΟΙΕΛΕ ζητά να μην μπουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στα 800 ευρώ. Επομένως, ζητάτε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να πληρωθούν από τους γονείς, αλλά για δύο μήνες να μην καταβάλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
»Ο καθένας, επομένως, δικαιούται να ισχυριστεί ότι προμοτάρετε την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων, που θα έπρεπε να προστατεύετε ως υπουργός, προς όφελος ορισμένων ιδιωτών που θα εισπράξουν άκοπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αν μάλιστα, κύριε υπουργέ, είστε υπέρ του να ασκούν οι εκπαιδευτικοί διαδικτυακές υπηρεσίες και ταυτόχρονα να μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ, τότε καλείτε επιχειρηματίες να διαπράξουν ποινικό αδίκημα (παραβίαση του άρθρου 13, παρ. 5α της ΠΝΠ 14/3/2020). Αφήνουμε τους πολίτες να σας κρίνουν» ήταν η αιχμηρή απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον υπουργό Ανάπτυξης.


Η ομοσπονδία καλεί τον υπουργό σε δημόσιο διάλογο προκειμένου «κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους για να διαπιστώσει κάθε πολίτης ποιος πραγματικά επιδιώκει την τήρηση της νομιμότητας και ποιος επιθυμεί η ιδιωτική εκπαίδευση να λειτουργεί εύρυθμα και με διαφάνεια προς όφελος του αγαθού της εκπαίδευσης, των γονέων και των μαθητών».

Σχόλια