Αγκυροβολημένο αρόδο παραμένει το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», με 383 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 41 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Δύο άτομα νοσηλεύονται

Αγκυροβολημένο αρόδο παραμένει το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», με 383 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 41 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Δύο άτομα νοσηλεύονται.
Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, άλλα 20 κρούσματα καταγράφηκαν στο πλοίο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 41.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ και από άλλους επιβαίνοντες του πλοίου, το πλήρωμα του οποίου είναι 33 Έλληνες ναυτικοί.
Το πλοίο είχε ναυλωθεί από εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, προκειμένου να μεταβεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου από τον Πειραιά στο Τσεσμέ της Τουρκίας. Εκεί παρέλαβε 350 άτομα, πληρώματα διαφόρων ειδικοτήτων 13 εθνικοτήτων και να τους μεταφέρει στην Ισπανία, όπου το «Ελ. Βενιζέλος» θα μετατρεπόταν σε πλωτό ξενοδοχείο.
Αλλά στην Ισπανία οι αρχές αρνήθηκαν την παραμονή του και ζήτησαν να αποχωρήσει. Το πλοίο κατευθύνθηκε στο Τσεσμέ, όπου όμως και εκεί οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν στο πλοίο να δέσει και να αποβιβάσει επιβαίνοντες. Έτσι, αποφασίστηκε το πλοίο να επιστρέψει στον Πειραιά, όπου όμως οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να παραμείνει στο λιμάνι.
Το περασμένο Σάββατο, από το πλοίο μεταφέρθηκε για νοσηλεία 72χρονος Ελβετός ναυτικός, ο οποίος αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στον κορονοϊό. Αρχικά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα προς εξέταση από 28 άτομα, στενές επαφές του 72χρονου, εκ των οποίων οι 20 ήταν θετικοί στον ιό.
Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τον ΕΟΔΥ στην απόφαση να λάβει δείγμα από το σύνολο των επιβαινόντων. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως άλλα 20 άτομα ήταν θετικά, ενώ αναμένονται και περισσότερα αποτελέσματα.
Ο βαθμός της διασποράς μεταξύ των επιβαινόντων θα καθορίσει και τις κινήσεις που θα ληφθούν, καθώς στο σχεδιασμό έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και η μεταφορά κάποιων σε ξενοδοχείο.
Το πλοίο παραμένει αρόδο στο λιμάνι του Πειραιά.
Πηγή: news4health.gr

Σχόλια