Μείωση 15,4% στα εμπορευματοκιβώτια, τον Μάρτιο, στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (PCT). «Ανεβαίνει» η Κίνα, «πέφτει» η Ευρώπη

Ορατές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο εξαρτάται – σε μεγάλο βαθμό – από τις εμπορευματικές ροές από την Κίνα.
Τον Μάρτιο, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η ΣΕΠ (PCT) μειώθηκε κατά 15,4%.
Σύμφωνα με στοιχεία της Cosco Shipping Ports Limited, στον Πειραιά διακινήθηκαν 378,1 χιλ. TEUs έναντι 446,8 χιλ. τον Μάρτιο του 2019.
Σε επίπεδο α’ τριμήνου, οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ διακίνησαν 1,215 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 1,246 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019, με την πτώση να περιορίζεται στο 2,4%.
Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, για το μήνα Μάρτιο η Cosco Shipping Ports Limited κατέγραψε συνολικά μείωση 4,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε επίπεδο τριμήνου η πτώση άγγιξε το 5,7%.
Σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές, η Κίνα αυξάνει σταδιακά την παραγωγή της, πλέον το ζήτημα είναι η «συμπεριφορά» της Ευρώπης, αφού η εξάπλωση του ιού έχει πλήξει την κατανάλωση.

Σχόλια