Η γνώμη 10 εμπειρογνωμόνων ιατρών για τον κοροναϊό που αποσιωπήθηκε!


Η γνώμη 10 εμπειρογνωμόνων ιατρών για τον κοροναϊό που αποσιωπήθηκε!
Υπάρχουν ακόμα δέκα φωνές εμπειρογνωμόνων, που πνίγηκαν ή αγνοήθηκαν από τις συνήθεις αναλύσεις, προσφέροντας την γνώμη τους για την επιδημία του κοροναϊού.
Η Dr. Sunetra Gupta και οι συνεργάτες της που αποτελούν μια ερευνητική ομάδα που εδρεύει στην Οξφόρδη, κατασκεύασαν ένα επιδημιολογικό μοντέλο για την έξαρση του κοροναϊού. Η εργασία τους δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, αλλά η περίληψη είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
Η Dr Gupta είναι Καθηγήτρια Θεωρητικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ασχολείται με παράγοντες λοιμωδών νοσημάτων που ευθύνονται για την ελονοσία, τον ιό HIV, τη γρίπη και τη βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Της έχει απονεμηθεί το βραβείο Sahitya Akademi, το Επιστημονικό Μετάλλιο της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου και το Βραβείο Rosalind Franklin της Βασιλικής Εταιρείας για την επιστημονική της έρευνα.
Όπως αναφέρουν:
Είναι σημαντικό ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζουμε εδώ υποδηλώνουν ότι οι συνεχιζόμενες επιδημίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία ξεκίνησαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τον πρώτο θάνατο που έχει αναφερθεί και έχουν ήδη οδηγήσει στην απόκτηση σημαντικών επιπέδων ανοσίας της αγέλης και στις δύο χώρες. Υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ του ποσοστού της επί του παρόντος ανοσίας και του κλάσματος του ευάλωτου πληθυσμού σε σοβαρές ασθένειες.
***
Η έρευνα παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική άποψη της επιδημίας στη μοντελοποίηση του Imperial College του Λονδίνου [...] «Εκπλήσσομαι που υπήρξε τόσο ανεπιφύλακτη αποδοχή του μοντέλου του Imperial», δήλωσε η Dr Gupta.
[...]
Τα αποτελέσματα της Οξφόρδης θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η χώρα είχε ήδη αποκτήσει ουσιαστική ανοσία μέσω της μη αναγνωρισμένης διάδοσης του Covid19 για πάνω από δύο μήνες.
Αν και ορισμένοι ειδικοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τη δύναμη και τη διάρκεια της ανοσοποιητικής απόκρισης στον ιό στους ανθρώπους, η Dr. Gupta είπε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν την έκαναν σίγουρη ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει ασυλία αγέλης κατά του Covid19.
***
Η Dr Karin Mölling είναι Γερμανίδα ιολόγος της οποίας η έρευνα επικεντρώνεται σε ρετροϊούς, ιδιαίτερα στον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV). Υπήρξε καθηγήτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιατρικής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης από το 1993 έως την αποχώρησή της το 2008 και έλαβε πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία για το έργο της.
Αναφέρει:
Τώρα κάθε πρωί σας λένε για τους θανάτους από SARS-Corona 2. Αλλά δεν σας λένε πόσοι άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί με τη γρίπη αυτό το χειμώνα και πόσοι θάνατοι προκλήθηκαν από αυτή.
Αυτό το χειμώνα, η γρίπη δεν είναι σοβαρή, ωστόσο προσβάλλονται περίπου 80.000 άτομα. Δεν έχετε καν αυτούς τους αριθμούς, σε καμία περίπτωση. Κάτι παρόμοιο συνέβη πριν από δύο χρόνια. Αυτό δεν τίθεται στο σωστό πλαίσιο.
[…]
Κάθε εβδομάδα ένα άτομο πεθαίνει στο Βερολίνο από πολύ-ανθεκτικά μικρόβια. Αυτό αντιστοιχεί σε 35.000 θανάτους ετησίως στη Γερμανία. Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά. Πιστεύω ότι ζήσαμε αρκετές φορές τέτοιες καταστάσεις και ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα είναι υπερβολικά.
Είμαι της άποψης ότι ίσως κανείς δεν πρέπει να εναντιώνεται στους νέους που συγκεντρώνονται κάνοντας πάρτι και μολύνουν ο ένας τον άλλον. Πρέπει να χτίσουμε ανοσία με κάποιο τρόπο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς επαφές; Οι νεότεροι χειρίζονται τη λοίμωξη πολύ καλύτερα. Πρέπει όμως να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους και να τους προστατεύσουμε κατά τρόπο που να μπορεί να ελεγχθεί προσεκτικά. Είναι λογικό αυτό που κάνουμε τώρα με τρόπο που παραλύει σχεδόν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία;
[...]
Το Ινστιτούτο Robert Koch παρέχει τα στοιχεία. Στη συνέχεια, κάθεστε εκεί ως ακροατές ή θεατές: 20 νεκροί πάλι, πόσο τρομερό! Ξέρετε πότε θα άρχιζα να πανικοβάλλομαι; Εάν υπήρχαν 20.000 νεκροί. Τότε, θα πλησιάζαμε σε αυτό που συνέβη εντελώς ήσυχα πριν από δύο χρόνια. Η επιδημία της γρίπης του 2018, με 25.000 θανάτους, ποτέ δεν απασχόλησε τον Τύπο. Οι κλινικές είχαν να αντιμετωπίσουν επιπλέον 60.000 ασθενείς, κάτι που δεν ήταν πρόβλημα ούτε στις κλινικές!
[...]
Αυτός είναι ο κύριος φόβος: η ασθένεια παρουσιάζεται ως μια φοβερή κατάσταση. Η ασθένεια αυτή καθεαυτή είναι σαν τη γρίπη σε έναν κανονικό χειμώνα. Είναι ακόμα πιο αδύναμη την πρώτη εβδομάδα.

Σχόλια