Η Κίνα κλείνει τα σύνορά της

Η Κίνα κλείνει τα σύνορά της
Η Κίνα σε μία προσπάθεια να διατηρήσει υπό έλεγχο τα κρούσματα του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων άλλων χωρών, ακόμα και αν διαθέτουν βίζα ή άδεια παραμονής. Η ασιατική χώρα κατέφυγε σε τόσο δραστικά μέτρα, καθώς μετά από υπερπροσπάθειες, κατάφερε να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, και πλέον τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι «εισαγόμενα» από κάποια άλλη χώρα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, οι μοναδικές εξαιρέσεις από το νέο μέτρο θα είναι οι διπλωμάτες και όσοι διαθέτουν βίζα τύπου C (C visa), όπως για παράδειγμα τα πληρώματα καμπίνας αεροπορικών εταιρειών. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή για παρόμοιους λόγους, θα πρέπει να καταβάλουν αίτημα εξαίρεσης από τον νέο κανονισμό.
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κίνας (CAAC), εξέδωσε περιορισμούς, όσον αφορά της πτήσεις που μπορούν να διενεργούνται από και προς το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι κινέζικοι αερομεταφορείς θα μπορούν να έχουν μόνο ένα δρομολόγιο από και προς κάθε χώρα, το οποίο θα διενεργείται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχα, οι ξένοι αερομεταφορείς θα δικαιούνται μόνο ένα δρομολόγιο προς την Κίνα, το όποιο επίσης, θα διενεργείται μία φορά εβδομαδιαίως. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πτήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε χωρητικότητα το 75% για λόγους ασφαλείας.
Τα περιοριστικά μέτρα έχουν άμεση ισχύ. Οι αερομεταφορείς που επιθυμούν να διαθέτουν ένα δρομολόγιο ανάμεσα στην Κίνα και κάποιο άλλο κράτος, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχέδια τους μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020.
Φωτό: Markus Winkler/Unsplash

Σχόλια