Fwd: ▶ Σεμινάριο ΕΝΑ | Οι εσωκομματικές συγκρούσεις & η ιστορική διαμόρφωση του κομματικού χαρακτήρα της κυπριακής Αριστεράς



---------- Προωθημένο μήνυμα ---------
Από: ENA Institute for Alternative Policies <info@enainstitute.org>
Ημερομηνία: Παρ, 14 Φεβ 2020 στις 6:32 μμ
Θέμα: ▶ Σεμινάριο ΕΝΑ | Οι εσωκομματικές συγκρούσεις & η ιστορική διαμόρφωση του κομματικού χαρακτήρα της κυπριακής Αριστεράς
Προς: <john.g.metaxiotis@gmail.com>


Σεμινάριο
Οι εσωκομματικές συγκρούσεις & η ιστορική διαμόρφωση του κομματικού χαρακτήρα της κυπριακής Αριστεράς
 
Η ιστορική διαμόρφωση του κομματικού χαρακτήρα της κυπριακής Αριστεράς και οι εσωκομματικές της συγκρούσεις, συνυφασμένες με την ιστορική πορεία της Κύπρου, συζητήθηκαν στο σεμινάριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με εισηγητή τον Γιάννο Κατσουρίδη, Μέλος ΔΕΠ Τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 
«Το κυπριακό αριστερό κίνημα έχει ουσιαστικά συνυφανθεί με ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, στον 20ο αιώνα» σύμφωνα με τον κ. Κατσουρίδη.

«Η οθωμανική κατοχή και η βρετανική αποικιοκρατία κληροδοτούν ένα σύστημα στο ανεξαρτησιακό κράτος όπου οι πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις άργησαν πολύ να αναπτυχθούν» υπογράμμισε, θέτοντας στη συνέχεια ως χρονικά σημεία-σταθμούς για το κομματικό σύστημα της Κύπρου το πραξικόπημα του 1974 και το Σχέδιο Ανάν του 2004.



«Στην Κύπρο», ανέφερε ο Γ. Κατσουρίδης, «δεν υπήρξε το φαινόμενο της πολυδιάσπασης και του πολυτεμαχισμού του χώρου της Αριστεράς, αλλά ένα κόμμα κυρίαρχο και ηγεμονικό, παρά το ότι αυτή η εξωτερική ηγεμονία κρύβει αρκετές εσωτερικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις».
 
ENA Institute for Alternative Policies
ENA Institute for Alternative Policies
LinkedIn
Instagram
ENA Institute for Alternative Policies
Copyright © 2020  [ENA Institute for Alternative Policies]
All rights reserved



Our mailing addresses are:
info@enainstitute.org & enainstitute@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Σχόλια