Το πλοίο που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης του κοροναϊού στον κόσμο

το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess έχει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης κοροναϊό στον κόσμο!
Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στη Yokohama της Ιαπωνίας, συνέχισε να αυξάνεται-καθιστώντας το πλοίο το μέρος με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού έξω από την Κίνα.
Τα ακόμη 44 κρούσματα της ασθένειας που εντοπίστηκαν στο Diamond Princess την Πέμπτη, έφερε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 218. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.
Με το 6% περίπου των 3.711 επιβατών και των μελών πληρώματος να έχουν μολυνθεί μέχρι τώρα, το κρουαζιερόπλοιο μήκους 952 ποδιών έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης του κορωναϊού από οπουδήποτε στον κόσμο. Το Wuhan στην Κίνα, η πόλη όπου πιστεύεται ότι προέρχεται ο ιός, έχει σχεδόν 33.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα – αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι ο συνολικός πληθυσμός της είναι 11 εκατομμύρια τότε το ποσοστό μόλυνσης είναι μικρότερο από 0,3%.
Οι ειδικοί της υγείας λένε ότι το Diamond Princess υπογραμμίζει τον υψηλό κίνδυνο ότι η μόλυνση εξαπλώνεται πολύ γρήγορα σε περιορισμένους χώρους. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν στενές επαφές όπως οι κρουαζιέρες μπορούν να διευκολύνουν τη μετάδοση ιών μέσω σταγονιδίων ή μολυσμένων επιφανειών.
Το Diamond Princess είναι ένα από τα κρουαζιερόπλοια τα οποία βρέθηκαν στη μέση της έκρηξης του κοροναϊού. Το Westerdam, στο οποίο αρνήθηκαν την είσοδο σε πέντε λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, της Ταϊβάν και της επικράτειας των ΗΠΑ στο Γκουάμ, τελικά πρόσδεσε και αποβίβασε τους επιβάτες στην Καμπότζη την Πέμπτη το πρωί.
Την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο World Dream στο Χονγκ Κονγκ κρατήθηκαν για τέσσερις ημέρες αφού η εταιρεία έμαθε ότι τρεις επιβάτες που είχαν ταξιδέψει στο πλοίο νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν ότι είχαν τον ιό. Επιτέλους επιτράπηκε στους επιβάτες να αποβιβαστούν τη Δευτέρα, αφού όλο το πλήρωμα βρέθηκε αρνητικό για τον ιό.

Σχόλια