Με Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στους γερμανικούς σιδηροδρόμους ως μέτρο προστασίας του κλίματος.

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στους γερμανικούς σιδηροδρόμους για χάρη του κλίματος

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στους γερμανικούς σιδηροδρόμους για χάρη του κλίματος

  • A-
  • A+
Από σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα τρένα μεγάλων αποστάσεων του εθνικού δικτύου στη Γερμανία θα απολαμβάνουν μειωμένες τιμές έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ στις σιδηροδρομικές μεταφορές από 19% σε 7%. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί το περιβαλλοντικά περισσότερο καθαρό μέσο μετακίνησης ως μέτρο προστασίας του κλίματος.
Πρόκειται για την πρώτη μείωση στα σιδηροδρομικά εισιτήρια εδώ και 17 χρόνια και όσοι κάνουν ταξίδια μεγαλύτερα των 50 χιλιομέτρων, η μείωση των τιμών μπορεί να φτάσει και το 10%.
Η εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn αποφάσισε να μεταφέρει τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση τιμών στις ειδικές προσφορές που κάνει και στις επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρει, όπως η μεταφορά ποδηλάτων.
Η Deutsche Bahn, η βασική εταιρεία σιδηροδρομικών υπηρεσιών στη Γερμανία, στην οποία το Δημόσιο διατηρεί το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι το μέτρο θα φέρει 5 εκατομμύρια επιπλέον επιβάτες ετησίως.
 Βέβαια, στις περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές, οι τιμές θα μείνουν ίδιες ή θα αυξηθούν ελάχιστα (έως 3,3% στο Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο), καθώς οι εταιρείες σιδηροδρόμων υποστηρίζουν ότι έχει αυξηθεί το κόστος λόγω των μισθών και της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν αποφασιστεί πριν η γερμανική κυβέρνηση προωθήσει το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ.

Σχόλια