Τα ιπτάμενα ταξί προ των πυλών

Τα ιπτάμενα ταξί προ των πυλών
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Uber παρουσίασε η Hyundai στην ετήσια έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Η Uber από το 2016 έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας ιπτάμενων ταξί, έχοντας ήδη συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες στην αεροπορική βιομηχανία, όπως οι Bell, Boeing και Embraer. Η τελευταία συνεργασία της, όμως, με τη Hyundai φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το νέο, πρωτότυπο όχημα.
Πιο συγκεκριμένα, το νέο ιπτάμενο ταξί θα είναι ηλεκτρικό, θα διαθέτει εμβέλεια 100 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει σε περίπου 7 λεπτά, να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα και θα μεταφέρει μέχρι τέσσερις επιβάτες. Στα αρχικά σχέδια της κοινοπραξίας Hyundai-Uber, το ιπτάμενο ταξί θα έχει προσωρινά πιλότο, μέχρι την ανάπτυξη του λογισμικού που θα το καταστήσει αυτόνομο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η κοινοπραξία, τα ιπτάμενα ταξί θα είναι γεγονός έως το 2023 στο Ντάλας και στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καθώς και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί στον χώρο της αεροναυπηγικής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2020.

Σχόλια