Euroworking Group για 13η σύνταξη, αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις


Euroworking Group για 13η σύνταξη, αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Euroworking Group και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα ενημερώσει την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης για το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τα μέτρα φοροελάφρυνσης και αποκατάστασης μέρους των απωλειών που έχουν υποστεί συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο νέο «πακέτο» Τσίπρα, που συζητήθηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θα τεθεί επί τάπητος στο Εurogroup της 16ης Μαΐου, αποτυπώνεται η βούληση της κυβέρνησης να διατεθεί σε μειώσεις φόρων ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, περίπου 1,1 δισ.
Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς θα βρεθούν μεταξύ άλλων η καταβολή της 13ης σύνταξης, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, η διατήρηση του αφορολόγητου και η αναμόρφωση της έκτακτης εισφοράς. Θα εξεταστεί, επίσης, το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων για το 2019.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.
πηγή:efsyn.gr

Σχόλια