Τσίπρας: Την Ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ

Τσίπρας: Την Ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ


Με βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και εναντίον μέσων ενημέρωσης, ήταν διανθισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το Πασαλιμάνι, το βράδυ της Κυριακής.
Με το βλέμμα στις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «την Ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ, αλλά ο ίδιος ο λαός», για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως:
«Ο λαός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.»
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «σχέδιο» που εκφράστηκε μέσω δημοσκοπήσεων: 
  • «Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Πού πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε;»
  • «Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Πού πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος.»
  • «Ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι δημοσκόποι.»
Επίσης, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην κάλπη, αντίθετα με τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.
«Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά-δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015, απέτυχε», τόνισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. 

Σχόλια