Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, επιθεωρώντας την ολοκλήρωση έργων αναβάθμισης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, επιθεωρώντας την ολοκλήρωση έργων αναβάθμισης

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων επισκέπτεται την Τρίτη 7 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης.
Ήδη, κάποια καινούργια τμήματα του αερολιμένα έχουν δοθεί σε χρήση και άλλα βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Για παράδειγμα, η παλιά αίθουσα αναχωρήσεων μεγάλωσε κατά 700 τετραγωνικά μέτρα, ο μισός χώρος της αναμονής αναδιαμορφώθηκε εκ βάθρων και δημιουργήθηκαν δυο πύλες αναχώρησης και αντίστοιχος αριθμός αιθουσών αναμονής, μία για τις εσωτερικές πτήσεις και μια για τις πτήσεις του εξωτερικού, όπως μετέδωσε το epiruspost.gr.
Τα έργα αναβάθμισης του αερολιμένα εντάσσονται στην εργολαβία «Επέκταση του κτιρίου αεροσταθμού, επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, νέου συνδετήριου τροχοδρόμου, νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιμένα και επέκταση διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων “ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ” (Κ.Α.ΙΩ.Π.)», με ανάδοχο την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ.
Η εργολαβία ανατέθηκε το 2006 και στη συνέχεια έλαβε, εκ νέου, παρατάσεις για ποικίλους λόγους.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει την διαχείριση του αεροδρομίου, σχεδιάζει ακόμη την συντήρηση του φωτισμού του διαδρόμου, τη συντήρηση των φωτεινών σημάνσεων εμποδίων και τη συντήρηση σταθμού VOR.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρομιο ιωαννινων εργα

Σχόλια