«Πράξεις και μέτρα, όχι κούφια λόγια και συνθήματα μίσους»


«Πράξεις και μέτρα, όχι κούφια λόγια και συνθήματα μίσους»

Με αναφορά στην πόλη των μεγάλων αγώνων για τη δημοκρατία, την "πόλη που πλημμύρισε εργάτες στη μεγάλη απεργία του Μάη του ‘36", "την πόλη όπου πριν από 56 χρόνια το παρακαράτος δολοφονούσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη προβλήτα του λιμανιού, για να σημειώσει ότι και από αυτή τη συγκέντρωση σήμερα δίνεται μήνυμα νίκης.
«Η δολοφονία του Λαμπράκη δε στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθες και Χρυσαυγίτες του σήμερα», είπε, τονίζοντας ότι σε «όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με τη παρουσία μας», ότι θα δοθεί απάντηση την Κυριακή και πως «η δημοκρατική Θεσσαλονίκη είναι εδώ».
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του είχε εκτενείς αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σημειώνοντας ότι «εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει με τη δική σας συμμετοχή στους αγώνες και την κάλπη της Κυριακής».
Ζήτησε από κάθε πατριώτη να πει «όχι» σε εκείνους «που προωθούν τον διχασμό και σε όσους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν, δεν διστάζουν να διχάσουν».
«Εμείς κατανοούμε τον πατριωτισμό όχι ως σημαία ευκαιρίας για μικροπολιτικά οφέλη, αλλά ως καθημερινή έγνοια για τους πολλούς. Έγνοια, πράξεις, μέτρα, φροντίδα και όχι κούφια λόγια και συνθήματα μίσους» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «ότι από τη συμφωνία έχει να κερδίσει η Θεσσαλονίκη, η Ευρώπη και τα Βαλκάνια και θα χάσουν οι πατριδοκάπηλοι και οι έμποροι του έθνους».

Σχόλια