Στο οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσαρά ο Αλ. Τσίπρας

Στο οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσαρά ο Αλ. Τσίπρας

Στο οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσαρά ο Αλ. Τσίπρας



Στο οδικό έργο Ηράκλειο-Μεσαρά βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επιθεώρηση στις εργασίες που εκτελούνται εν όψει της ολοκλήρωσης του έργου και αφότου ενημερώθηκε από τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη που τον συνοδεύει, σχολίασε: «Προκαλεί απορία πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με ένα “μαγικό” τρόπο καταφέραμε να ξεβαλτώσουμε».
Ζήτησε, μάλιστα, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να τον ενημερώσει για ποιον λόγο υπήρξε αυτή η πολύχρονη καθυστέρηση. Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για αποκέντρωση εξηγώντας ότι «εάν για το έργο είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες».
Ο κ. Τσίπρας, πάντως, επισήμανε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΒΟΑΚ, έργο το οποίο χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για το νησί και την ανάπτυξή του.
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα βρεθεί εκ νέου στο Ηράκλειο πριν από τις ευρωεκλογές και θα έχει την ευκαιρία, όπως είπε, να δει το έργο ολοκληρωμένο.

Σχόλια